[etu sivu] [hahmot] [taustaa] [elo kuvat] [vaksi] [ukkm] [fan klub] [uutta] [linkit]


Tämä haastattelu on Otaniemi Underground Broadcast Stationin (OUBS) 23.4.1998 Otaniemen kaapeliverkossa lähettämästä Tuote-ohjelmasta.

Haastattelussa esiintyvät:
MP - Mikko "Villi" Pohjola
TS - Tatu Säily
MT - Mikko Tuomela


MP: Tervetuloa, Tatu!

TS: Kiitos!

MP: Olette siis harmujen tekijä?

TS: Tunnustan.

MP: Mikä saa ihmisen tekemään tällaista p... ohjelmaa?

TS: Sitä on hyvin vaikea sanoa, sisäinen ääni ohjaa.

MP: Sisäinen ääni?

TS: Se tulee sydämestä.

MP: Erittäin mystistä, täytyy myöntää. Harmuthan on varsin mielenkiintoinen tämmöinen tietokoneanimaatio, ainakin mitä mä viimeksi sitä kattelin, että... Minkäslaista julkisuutta tällä saa? Saako sillä naisia?

TS: Ei saa, se on ainakin varma asia.

MP: No voi paska, en minä sitten rupea niitä tekemään. No, jatkakaa vaan.

TS: No tässä nyt on uudistuneiden Harmu-sivujen ansiosta kävijöitä ollut niin paljon, että ihmiset alkavat tästä sähköpostia lähettämään. Siihen se sitten on tähän asti ainakin rajoittunut.

MP: Mistäs nämä asiat joita ne sanoo, niin syntyy, sydämestä? Taasko se ääni puhuu?

TS: Niin, tai päästä se aina joskus tulee myös.

MP: Nyt tähän vaiheeseen tekis kyllä ihan mieli kysästä, että mitä tuo Harmu tarkoittaa vai pitääkö se sanoa silleen englannikägröyhbyh?

TS: Kyllä se voidaan suomeksi sanoa. Alun perin se ei varmaan tarkoittanut mitään, mutta myöhemmin on käynyt ilmi, että jos kirjaimet laittaa vähän eri asentoon, niin siitä tulee murha.

MP: Tämä on sensaatio, hyvät katsojat! Mutta mitäs näissä jaksoissa on näitä poliisisarjojen satirisointia, mikäli oon niitä oikein tulkinnut, että mistäs nää syntyy, että onko tullut katottua paljon Hill Street Bluesia ja muuta roskaa?

TS: No sitä roskaa minä olen yrittänyt välttää, mutta kaikista hyvistä sarjoista tai sellaisista ainakin...

MP: ...niinkuin Ritari Ässä ja Katuhaukka ja tällaiset erittäin legendaariset sarjat?

TS: Niin! No Columboa minä olen katsonut erittäin paljon, mutta siitä ei oikeastaan ole tullut juuri mitään viittauksia, paitsi ehkä Harmun ulkonäkö jossain määrin, takin väri on tosin vaihtunut harmaasta ruskeaksi. Mutta James Bondeista on parit ideat ja tällasta.

MP: Yhdessä jaksossa, mikä minuun suunnattomasti vaikutti, käsiteltiin Jehovan todistajia. Onko teillä jotain Jehovan todistajia vastaan?

TS: No ei varsinaisesti, mutta tämä nyt lähti taas eräänlaisesta vitsistä liikkeelle. Mutta kyseessä on äärijehovat, ei tavalliset jehovat.

MP: Jaaha. Nyt olisi tämmöinen aika että nyt on aika sitten paljastaa Harmun historia.

TS: No, mistäs lähdetään?

MP: No, tehän sen tiedätte. Minultako sitä kysytte? En minä sitä voi tietää, en minä ole Harmuja tehnyt!

TS: No, eräs ystäväni teki Honttonen-nimistä sarjaa, myös Atarin Deluxe Paintilla. Se oli vähän saman tyylinen kuin Harmu, toisaalta siinä ei ollut yhtään mitään juonta, siinä vaan rikollinen ammuttiin. Tämä ikään kuin, siitä lähti tämä ajatus. Että hänelle olisi osa siitä kunniasta jopa annettava.

MP: Näin, kiitoksesi siis.. Hanttuselle, nyt tässä vaiheessa...

TS: ...Honttoselle...

MP: Terveisiä vaan sinne, oli mikä oli, minua ei kiinnosta, terveisiä vaan sinne suuntaan. Ovatko Harmut kasvattaneet sinua ihmisenä? Persoonana? Ovatko ne tuoneet syvyyttä elämääsi? Naisia ne eivät ole tuoneet, se kävi jo ilmi, mutta ovatko tuoneet syvyyttä?

TS: No mahdollisesti tietyllä tavalla, hankala sanoa miten. Ehkä minä olen vähän kieroutuneempi kuin ennen.

TS: Tässä näemme Harmu-hiirimaton, myös Harmu-muki ja Harmu-paita on olemassa.

MP: Hyvät naiset ja herrat, tämä mielenkiintoinen juttutuokio alkaa pikkuhiljaa lähennellä loppuaan, mutta... Mutta! Mutta, vielä on aikaa viimeiselle kysymykselle. Sanokaa jotain, ihan mitä tahansa!

TS: Olen koppimopo!

MP: Jumalauuta! Se oli siinä! Kiitoksia Tatu!

TS: Kiitoksia!

MP: Me näemme vielä, me tapaamme vielä, ainakin sen mukin merkeissä, jos ei muuten.

TS: No toivottavasti.

MP: Tässä äsken käytiin läpi hieman Harmun historiaa, mutta nyt on vuorossa mies, Mikko Tuomela. Hyvää iltapäivää!

MT: Terve, kaima!

MP: Päivää, kaima. Mikko vastaa näistä nettisivuista tässä Harmu-systeemissä. Kertokaas nyt ihan mitä itse lystäätte. Minä en osaa näistä asioista ymmärtää hevon helvettiä. Jatkakaa, kertokaa, aloittakaa, olkaa hyvä!

MT: Sivujen historia on noin vuoden verran vanha, minähän sitä Tatulle ehdotin joskus reilu vuosi sitten Lieksassa, niistä tuli sitten suht yksinkertaiset ja kevyet ja hyvin tarkoitustaan palvelevat sivut. Ja sitten tuli tässä näin tammikuussa idea, että eiköhän uudisteta nämä sivut, että sinne tulee vähän enemmän interaktiivisuutta ja että mahdollisesti pystyisi katsomaan suoraan sivuilta nämä animaatiot, tosin tällaisessa typerässä gif-animaatiomultimediaformaatissa.

MP: Oletko tietokonefriikki? Ainakin vaikutat, koska sinulla on Spectravideon paitakin. Minä en tuohon masiinaan koskisi eläessäni, minulle on kuusnelosaikakausi riittänyt, Vic-20:kin meni jo aivan yli. Minä en ymmärtänyt siitä koneesta hevon vittua.

MT: No siinä oli niin surkea basickin.

MP: Basic? Mikä basic?

MT: Se on se kieli.

MP: Onko? Minä puhun kyllä suomea, se ei puhunut minun kanssani suomea paskan vertaa!

MT: Syntax errorin verran ainakin.

MP: Saako tietokonehommilla naisia?

MT: Eee-ei.

MP: Kiitos, Mikko! Haluatko lisätä haastattelun perään vielä jotain?

MT: Niin joo, tämä webbisivun osoite, tietysti. Näkyy varmaan ruudussakin?

MP: Totta kai! Tällä alueella.

(Ruudun ylälaitaan ilmestyy teksti "httb://harmu.timy.fi/")

MT: Käykää siellä! Jättäkää vaksi.

MP: Hieno sivu!

MT: Liittykää fan klubiin!

MP: Älkää liittykö! Minä en ainakaan liitty, koska sillä ei saa naista! Mutta hyvät katsojat, tähän lopettame tämänkertaisen haastattelun täältä Ota-studiolta melkein livenä, editointipöydän läpi vedettynä! Hyvät naiset ja herrat, SE ON TÄSSÄ! SE ON HÄNESSÄÄ!

MT: Fan klubissa on muuten naisia.

MP: Onko? Liittykää!


[sivun alkuun]