[etu sivu] [hahmot] [taustaa] [elo kuvat] [vaksi] [ukkm] [fan klub] [uutta] [linkit]

hahmot

[Harmun kuva] Harmu, mestarietsivä

Etsivä Harmu, tuo lain ja oikeuden uskollinen puolustaja, on selvittänyt jo monia henkirikoksia. Pienimmätkään yksityiskohdat, joista voisi olla apua murhatapauksen ratkaisussa eivät jää tältä tarkkakatseiselta mestarietsivältä näkemättä. Hänen määrätietoinen tutkimistekniikkansa sekä nerokas päättelykykynsä ovat omiaan edesauttamaan monesti kovin hankalien rikostapauksien ratkaisua. Luonteeltaan hän on älykäs ja suora, toiminnan mies. Työssään hän joutuu monesti vaarallisiin tilanteisiin, mutta hän ei kaihda tarpeen tullen aseen käyttöäkään. Hänen vakaan asekätensä ansiosta luoti osuu lähes poikkeuksetta maaliinsa.

Pukeutumisessaan hän suosii pitkää ruskeaa takkia, jonka lukuisiin taskuihin mahtuvat mainiosti kaikki tarpeelliset tutkimusvälineet. Mukanaan hän yleensä pitää aseen lisäksi matkapuhelinta sekä joissakin tapauksissa sormenjälkien ottoon tarvittavat varusteet sisältävää pienikokoista pakkausta. Vaikka Harmu joskus käyttää myös julkisia liikennevälineitä, työnsä velvoittamana hän liikkuu usein autollaan. Siten hän tarpeen tullen pääsee hyvin nopeasti paikalle, jos jotakin on sattunut.

Mutta on eräs henkilö, jota Harmu monesti tarvitsee avukseen:

Jaa Män, Harmun apulainen [Jaa Mänin kuva]

Jaa Män, Harmun ovela ja taitava apulainen, on korvaamattoman hyödyllinen monien rikostapausten ratkaisussa. Häneltä Harmu on saanut mainioita vinkkejä monissa vaikeissa tilanteissa, jotka muuten olisivat uhanneet jäädä ratkaisemattomiksi. Jaa Män on todellinen tekniikan mies, hän tuntee elektroniikan ja sähköiset laitteet kuin omat taskunsa. Myös hänen ampumataitonsa on erikoismaininnan arvoinen - hänen tarkkuutensa ja nopeutensa ovat Harmun tasoa, elleivät parempia. Usein Harmu jättääkin aseiden käytön Jaa Mänille keskittyen itse vaativaan ajattelutyöhön. Vaaratilanteissa Jaa Mänin refleksinomaisilla aseenkäsittelytaidoilla on ollut suuri merkitys.

Luonteeltaan Jaa Män on tyynen rauhallinen, mutta toisaalta koko ajan valmis välittömään toimintaan tarpeen tullen. Hänen yllään voi nähdä yleensä univormun mieleen tuovan tummansinisen puvun sekä lakin. Hänelläkin on yleensä pukunsa taskuissa ase sekä matkapuhelin, mitä enempää eivät kunnon etsivät tarvitsekaan.


[sivun alkuun]